Това е война в Европа, в близост до границите на ЕС.

...
Това е война в Европа, в близост до границите на ЕС.
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Ако не спрем Путин, на света няма да има сигурно място за нито един от нас

„ Това е война в Европа, наоколо до границите на Европейски Съюз. Украйна стопира силите, които може на следващия ден с експанзия да влязат във вашите градове под предлог, че избавят цивилни. Ако не спрем Путин, който заплашва да стартира нуклеарна война, на света няма да има несъмнено място за нито един от нас “.

Първата дама на Украйна – Олена Зеленска, направи първото си публично обществено изказване от началото на съветската военна инвазия в страната. Съпругата на Володимир Зеленски употребява уеб страницата на президентството, с цел да насочи мощно обръщение, в което изброи няколко случая на убити от руснаците деца, благодари на прилежащите страни за филантропичната помощ и прикани за „ затваряне на небето “ над Украйна.

„ Това, което се случи преди повече от седмица, изглеждаше невероятно “, написа 44-годишната Зеленска в отворено писмо. „ В нашата страна цареше мир. Градовете и селата ни кипяха от живот. На 24 февруари всички ние се събудихме с изказването за съветската инвазия. През украинската граница към този момент минаваха танкове, самолети навлязоха във въздушното ни пространство, системи за изстрелване на ракети обсадиха градовете ни “.

„ Въпреки уверенията от страна на медиите, подкрепящи пропагандата на Кремъл и наричащи протичащото се „ специфична интервенция “ – това в действителност е всеобщо ликвидиране на украински цивилни жители. Може би най-ужасяващите и натъжаващи образци са децата, които откриха гибелта си по време на тази инвазия. Осемгодишната Алис, която беше убита на улицата в Охтирка, до момента в който дядо ѝ опитваше да я защищити. Или Полина от Киев, която почина по време на обстрела, дружно с родителите си. 14-годишният Арсений беше уцелен в главата от отломките, само че нямаше по какъв начин да бъде избавен, тъй като поради нестихващия огън колата за спешна помощ не съумя да стигне до него “.

„ Когато Русия твърди, че не води война против цивилните жители, на първо време посочвам имената на тези убити деца “, написа Олена Зеленска, която дружно с президента има наследник и щерка.

Първата дама на Украйна е обезпокоена, че дамите и децата към този момент живеят в бомбоубежища и изби, лежат на земята на метростанциите в Киев и Харков. Масовият огън от съветските военни в множеството случаи не им разрешава да излязат на открито в продължение на дни.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР